​Kwantum zoekt groei in België

Kwantum opent onder zijn nieuwe eigenaar een flink aantal winkels in België. Dat zegt algemeen directeur Rob Berns in De Financiële Telegraaf.

De woonwinkelketen telt er nu negen vestigingen en gaat dat de komende jaren uitbreiden tot dertig. In Vlaanderen heeft de prijsvechter dan volledig dekking, aldus Berns. Kwantum is voor Belgen een nieuwe buitenlandse formule met een zwaar prijsimago en dat slaat aan. “We hebben een 27 procent hogere omzet dan begroot.”

In ons land gaat Kwantum zijn winkels vernieuwen en de formule aanscherpen. Berns benadrukt dat er geen plannen zijn om het huidige winkelbestand van honderd vestigingen terug te schroeven. Hij verwacht zelf de plannen uit te voeren. “We krijgen van Gilde de vrijheid om de bedrijfsvoering voort te zetten. Sterker nog, op basis van deze strategie is Gilde ingestapt.”

Macintosh Retail Group verkocht Kwantum onlangs voor 28 miljoen euro aan Gilde Equity Management. De opbrengst wordt gebruikt om de schuldenlast bij de banken te verlagen. Berns is blij met de verkoop aan de investeringsmaatschappij die volgens hem alleen geïnteresseerd is in groei. “Het grote voordeel van Gilde is dat er geen tekort aan geld is. Ze kunnen er zo tien tot twintig miljoen euro insteken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!