'Hudson's Bay meldt zich, Sun Capital niet'

Een zeventigtal partijen heeft zich bij de curatoren gemeld met interesse in een overname van V&D en La Place. Daaruit is een selectie van ruim tien serieuze kandidaten gemaakt, zo laten de curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck maandag weten.

De gegadigden komen uit zowel binnen- als buitenland en krijgen deze week toegang tot een speciaal ingerichte dataroom, waar alle benodigde informatie beschikbaar is voor het uitbrengen van een bod. Daarvoor hebben ze tot het eind van deze week de tijd, waarna met een klein aantal kandidaten wordt doorgesproken.

Welke partijen interesse in een overname van het failliete retailconcern hebben getoond, willen de curatoren niet zeggen. Ze denken volgende week maandag meer duidelijkheid te kunnen geven.

Hudson’s Bay wordt gezien als logische koper en zou alle vastgoedeigenaren van V&D-panden al bij elkaar geroepen hebben om de mogelijkheden voor de panden te bespreken. De Canadese retailer heeft zich ook bij de curatoren gemeld, melden ingewijden aan het Algemeen Dagblad. Hudson's Bay zou belangstelling hebben voor een aanzienlijke hoeveelheid filialen.

Ook Sun Capital zou een belangrijke overnamekandidaat zijn, maar de huidige eigenaar had zich volgens een woordvoerder dit weekend nog niet officieel gemeld. Daar is volgens het Algemeen Dagblad geen verandering meer ingekomen. De ondernemingsraad gaf eerder al aan niet verder te willen met Sun Capital, terwijl een deel van de directie zou opstappen als V&D weer in handen van de investeringsmaatschappij komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!