​Walmart ook over tot winkelsluitingen

Walmart sluit wereldwijd 269 winkels, waarvan ruim de helft in de Verenigde Staten. Dat heeft ’s werelds grootste retailer vrijdag bekendgemaakt.

De Amerikaanse winkelketen heeft zijn complete portfolio van ruim elfduizend winkels wereldwijd onder de loep genomen. Daarbij is onder meer gekeken naar de financiële prestaties en de strategische afstemming voor de lange termijn. “Het sluiten van winkels is nooit een makkelijk besluit, maar noodzakelijk om het bedrijf sterk en toekomstbestendig te houden”, aldus ceo Doug McMillon.

De retailer doet onder meer alle 102 vestigingen van Walmart Express, de kleinste formaat winkels die in 2011 werd geïntroduceerd, op slot. Walmart gaat zich toeleggen op het versterken van zijn Supercenters en ‘Neighborhood Markets’ en uitbreiding van de online verkoop en afhaaldiensten.

Onder de winkelsluitingen zitten ook de zestig verlieslatende winkels in Brazilië, die recent al werden gesloten. In Zuid-Amerika worden nog eens 55 winkels gesloten die over het algemeen te klein zijn en geen winst weten te boeken.

McMillon wijst erop dat Walmart komend boekjaar ruim driehonderd winkels wil openen. “Dus we willen blijven groeien, maar wel gedisciplineerd.”

Walmart is niet de eerste grote Amerikaanse retailer die aankondigt in zijn winkelbestand te snijden. Zo maakte Macy’s recent bekend 36 warenhuizen te sluiten, terwijl ook J.C. Penney en Sears afscheid nemen van tientallen vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!