​'V&D-leveranciers willen schade op Sun verhalen'

Brancheorganisatie Modint onderzoekt namens leveranciers van V&D of het mogelijk is om Sun Capital aansprakelijk te stellen voor de schade die zij hebben geleden door het faillissement. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een brief van Modint-directeur Patric Hanselman aan zijn leden.

De leveranciers zouden afgelopen zomer de garantie hebben gekregen dat de warenhuisketen in ieder geval voor de komende vier jaar gered zou zijn. Sun Capital zou daarbij zijn aanvullende financiering voor tenminste vier jaar hebben gegarandeerd. De toezeggingen zouden zijn gedaan door V&D-ceo John van der Ent en een vertegenwoordiger van Sun.

In de brief staat verder dat V&D de leveranciers een brief zou sturen met uitleg over de nieuwe financiering, maar Modint heeft die niet in bezit. Of die brief wel is verstuurd en of leveranciers die wel hebben ontvangen, is niet duidelijk.

De V&D-leveranciers raakten na het faillissement ook al in conflict met de curatoren van V&D en fulfimentpartner Docdata. Een deel van de leveranciers kreeg van de curatoren te horen dat zij zeventig procent van de inkoopwaarde van hun producten terug konden krijgen, met een maximum van zeventig procent van de uiteindelijke verkoopwaarde. Docdata zou een te hoge vergoeding vragen voor het teruggeven van goederen aan de leveranciers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends