De Europese Commissie heeft de Amerikaanse Carlyle Group toestemming gegeven voor de overname van Hunkemöller. Er ontstaan volgens Brussel geen concurrentieproblemen door de deal.

Carlyle Group heeft al twee bedrijven die actief zijn in vrouwenondergoed en badmode, maar de Europese Commissie oordeelt dat ‘de activiteiten van beide spelers maar beperkt overlappen.’

De Amerikaanse private equity-firma neemt Hunkemöller over van het Franse PAI Partners, dat de lingerieketen in 2010 voor 265 miljoen euro kocht. Beide partijen kwamen in december tot overeenstemming over de koop. Over het overnamebedrag zijn geen officiële mededelingen gedaan, maar volgens Reuters ging het om acht keer de ebitda van de lingerieketen, wat zou neerkomen op zo’n 440 miljoen euro.

“Met het wereldwijde netwerk en ervaring binnen de fashionbranche kunnen we met Carlyle Group onze strategische visie versterken en onze onderneming uitbreiden”, zei ceo Philip Mountford van Hunkemöller over de overname. Carlyle stapte eerder in onder meer Holland & Barrett.