Google denkt aan zelfrijdende pakketbus

Google lijkt volgens verkregen patenten te werken aan een zelfrijdende bestelbus. In de patentaanvraag spreekt de internetreus over een ‘autonomous delivery platform’ voor bestelbusjes.

De bestelbusjes worden uitgerust met kluisjes, die ieder een eigen nummer en pincode hebben. Vervolgens krijgt het busje de coördinaten door van de ontvangers van de pakketjes, waarna het begint aan zijn route. Ontvangers van de pakketjes krijgen per e-mail door in welke kluis hun pakketje zich bevindt en wat de bijbehorende pincode is, zodat zij het pakket uit het busje kunnen halen op het moment dat deze op hun bestemming stopt.

Een andere mogelijkheid is dat de ontvanger de kluis opent met behulp van een NFC-lezer of eigen creditcard. Nadat het pakketje is afgeleverd vervolgt het busje zijn reis naar het volgende adres, of keert deze terug naar het distributiecentrum voor een nieuwe vracht aan pakketjes.

Voor het laten rijden van het busje wil Google de technologie gebruiken die het momenteel test in zijn zelfrijdende personenauto’s. Zo wordt het busje uitgerust met diverse sensoren die de omgeving, snelheid en het verkeer in de gaten houdt en hier op anticipeert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!