​Kledingketen La Ligna failliet verklaard

Damesmodeketen La Ligna is failliet verklaard nadat jarenlang rode cijfers werden geschreven. De omzet per vierkante meter winkeloppervlak van La Ligna was te laag, zegt financieel directeur Martijn Franssen in Het Financieele Dagblad.

La Ligna beschikt over vijftig vestigingen, verspreid door het hele land. In totaal zijn er circa 230 mensen werkzaam. Het hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in Leek.

La Ligna heeft volgens Franssen net als veel andere ketens al jaren last van een teruglopende omzet. Maatregelen om de situatie te verbeteren leidden volgens hem weliswaar tot betere marges, maar dat bleek onvoldoende. “We leden verlies op verlies”, zegt hij tegen de NOS.

De modeketen was volgens Franssen vorige maand dicht bij een oplossing met zijn schuldeisers, maar zag dat uiteindelijk niet van de grond komen. Daardoor heeft La Ligna onvoldoende geld beschikbaar om bijvoorbeeld nieuwe collecties te produceren.

De winkels van La Ligna blijven in afwachting van een doorstart geopend. Curator Jasper Berkenbosch zoekt naar belangstellenden om een bod uit te brengen en zegt al door 'vrij veel partijen' te zijn benaderd. "Maar ik weet nog niet hoe serieus die belangstelling is."

La Ligna opende in 1984 zijn eerste winkel in Groningen. De keten richt zich op ‘goede, betaalbare modebasics, afgewisseld met subtiele details en verrassende mode-items’. Sinds 1992 worden de collecties in eigen huis ontworpen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends