​Perry Sport al in 2014 in het rood

Winkelketen Perry Sport leed in 2014 een verlies van anderhalf miljoen euro. Bovendien kon moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) in dat jaar de bankconvenanten niet nakomen. Dat blijkt volgens Het Financieele Dagblad uit jaarrekeningen van het noodlijdende concern.

USG kreeg maandag uitstel van betaling van de rechtbank in Amsterdam. De directie wijt de problemen onder meer aan de recente faillissementen van de twee belangrijkste zakenpartners V&D en Macintosh Retail Group. Perry Sport had elf shop-in-shops binnen V&D, waar zusterformule Aktiesport in 128 vestigingen van Scapino gevestigd was.

De directie wijst daarnaast naar de non-foodmarkt, die zeker in Nederland al vele jaren onder druk staat. Perry Sport boekte in 2013 nog een winst van achthonderdduizend euro. De omzet van de winkelketen liep tussen 2013 en 2014 terug van 86,3 naar 78,9 miljoen euro.

Perry Sport staat er volgens FNV-bestuurder Nico Meijer zwak voor en het is onzeker of de winkels een doorstart kunnen maken. Merkenstrateeg Paul Moers denkt niet dat alle filialen van Perry Sport en Aktiesport uit het straatbeeld verdwijnen. Sport is volgens hem een belangrijke markt in Nederland, waarbij Aktiesport zich op de onderkant richt en Perry Sport gespecialiseerd is in outdoor. “Daar zullen zeker investeringsmaatschappijen of ondernemers in geïnteresseerd zijn.”

USG is al bijna tien jaar in handen van investeringsmaatschappij Bencis. De totale omzet van het concern, dat ook met winkels van Time Out en Primo actief is, bedraagt volgens zijn eigenaar 246 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!