​Primark verkiest Tilburg boven Breda

Primark gaat een nieuwe winkel bouwen op de locatie van voormalig stadskantoor 3 in Tilburg. Dat betekent tegelijkertijd dat de Ierse modeketen niet naar Breda komt, meldt BN De Stem.

Primark heeft de beslissing vrijdag bekendgemaakt aan de gemeente Tilburg en ontwikkelaar Warenhuis CV. De Tilburgse plannen stuitten vorig jaar nog op veel kritiek van vastgoedeigenaren, die stelden dat ongeoorloofde staatssteun is verleend om de komst van Primark mogelijk te maken. Zo garandeerde de gemeente de grond van het voormalige stadskantoor terug te kopen voor maximaal 6,7 miljoen euro, als de benodigde omgevingsvergunning niet rond zou komen.

De gemeente werd afgelopen zomer vrijgesproken door de rechtbank in Breda. De vastgoedpartijen hebben inmiddels toegezegd niet verder te procederen.

Centrummanager Annemiek Verstappen reageert teleurgesteld op de beslissing van Primark. “Primark is een grote trekker waar ook andere winkels van hadden kunnen profiteren.” De modeketen kwam in aanmerking voor het winkelpand van V&D, waar volgens Verstappen nog wel andere internationale kandidaten voor zijn.

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends