​Bonje tussen Scapino en Aktiesport

Scapino en Aktiesport liggen op ramkoers vanwege het leeghalen van de shop-in-shops van Aktiesport. Scapino-personeel moet voorkomen dat medewerkers van de failliete sportketen de spullen inpakken en klaarzetten voor verzending.

Beide ketens hebben een brief voor het personeel opgesteld, meldt De Telegraaf. Die van Aktiesport telt zeventien richtlijnen, die werknemers per direct moeten uitvoeren. ‘Mocht je aangesproken worden door de filiaalmanager, dan ga je nog steeds door met het uitvoeren van deze richtlijnen’, staat in de brief.

Scapino stelt echter via de curator van Aktiesport vernomen te hebben dat de shop-in-shops niet zomaar leeggehaald kunnen worden. Het personeel van Aktiesport moet zich volgens de schoenenwinkel dan ook louter bezighouden met de verkoop. ‘Constateer je dat ondanks de afspraken die wij hebben gemaakt met de curatoren van Aktiesport de medewerkers toch gaan inpakken, spreek hen hier dan op aan dat dit niet is toegestaan.’

Door de tegenstrijdige instructies verkeren volgens De Telegraaf honderden werknemers sinds vorige week in onzekerheid. Ze zitten tussen de vuren in, stelt CNV-bestuurder Wessel van Breunesse. “Het zou zowel de leiding van Scapino als Aktiesport sieren om hun mensen op de eerste plek te zetten.”

Scapino werd eerder dit jaar doorgestart door Henk Ziengs, die de samenwerking met Aktiesport wil beëindigen. Aktiesport heeft 128 shop-in-shops binnen de schoenenketen. Scapino probeert in overleg met de curator tot een goede oplossing te komen voor deze ‘zeer vervelende situatie’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends