​‘Nederland uniek in obsessie voor lage prijs’

Voor levensmiddelen moeten minimum inkoopprijzen worden ingesteld en boeren mogen geen medicijnen in hun bedrijfsvoering gebruiken. Daarvoor pleit Eataly-oprichter Oscar Farinetti in het maartnummer van RetailTrends.

Zulke wetgeving is volgens Farinetti noodzakelijk om ervoor te zorgen dat retailers voedingsmiddelen van betere kwaliteit verkopen. “Sorry dat dit allemaal nogal communistisch klinkt, maar soms moet je weleens communist zijn.” Verder pleit Farinetti voor betere informatievoorziening over waarom deze voeding gezonder is. “Pas dan zijn klanten bereid een meerprijs te betalen.”

Nederlanders zijn volgens de Eataly-ceo uniek in hun 'obsessie' voor de laagste prijs. “Als het om voeding gaat, is dat het domste en slechtste wat je kunt doen.” Eataly werkt volgens hem alleen met kleine mesterijen die het vee geen extra vitamines en medicijnen geven. Farinetti zegt zijn boeren dertig procent meer te betalen dan de gemiddelde marktprijs, wat volgens hem vooral ten koste gaat van zijn marge.

Eataly komt in 2018 naar Nederland. De Nederlandse plannen komen voort uit een samenwerking met zakenfamilie Weston. De Canadezen zijn eigenaar van de Selfridges Group, het concern achter het gelijknamige Britse warenhuis en de Bijenkorf. Een foodafdeling bij de Bijenkorf in Amsterdam behoort wat Farinetti betreft tot de mogelijkheden. Wereldwijd heeft Eataly zo’n dertig vestigingen.

Farinetti gaat in het maartnummer van RetailTrends dieper in op de filosofie achter Eataly en zijn visie op de levensmiddelenindustrie. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!