​Scapino behoudt meer winkels dan verwacht

Scapino houdt na zijn doorstart uiteindelijk 165 van de 197 winkels open. Dat is meer dan de nieuwe eigenaar Henk Ziengs bij de aankoop van de keten had verwacht, zo laat hij weten in een persbericht.

Scapino heeft inmiddels voor 161 winkels al huurcontracten afgesloten. 32 winkels worden of zijn al gesloten.

In de toekomst wil Scapino mogelijk weer nieuwe winkels openen, laat Ziengs verder weten. De retailer wil de komende tijd investeren in de winkels en de formule. Zo krijgen sport en outdoor een grotere rol. Ook online wil Scapino zichtbaarder worden.

Naar verwachting behouden zestienhonderd van de tweeduizend medewerkers hun baan. Eerder kondigde Ziengs nog aan sterker te snijden in het personeel, waarbij zo’n zeventig procent van de winkelmedewerkers en dertig procent van het kantoor- en distributiepersoneel zijn baan zou behouden. Toen was nog sprake van een doorstart met 155 tot 160 vestigingen.

Ziengs maakt per winkel een businessplan en herstelplan, met een focus op gezond rendement. Daarvoor wil de nieuwe eigenaar onnodige kosten elimineren, met een slankere overhead werken, de logistiek slimmer aanpakken en een betere prijspositie van artikelen in de markt hanteren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends