​Decathlon tekent voor miniwinkel in Eindhoven

​Decathlon tekent voor miniwinkel in Eindhoven

De komst van Decathlon naar de binnenstad van Eindhoven is definitief. “We streven ernaar om het filiaal in oktober te openen”, zegt een woordvoerder tegenover het Eindhovens Dagblad.

De Franse sportwinkelketen opent een winkel van zijn concept Decathlon Connect in de voormalige Zara-vestiging in winkelcentrum Piazza. Het pand telt twaalfhonderd vierkante meter. Het wordt de eerste Nederlandse ‘miniwinkel’ van Decathlon.

Decathlon heeft al een big box-winkel van zesduizend vierkante meter in buurgemeente Best. Die vestiging en de te openen winkel in Eindhoven moeten elkaar volgens de woordvoerder versterken. "In de binnenstad trek je veel publiek dat dan mogelijk ook naar de grote winkels buiten de binnensteden komt." De retailer liet eerder al weten de kleine winkels in het centrum vooral te openen om meer mensen naar de grote winkels te trekken. “De stadswinkels zelf zullen geen of amper winst maken”, aldus ceo Eric Bodhuin van Decathlon Nederland.

Decathlon opende onlangs een grote winkel in het centrum van Rotterdam en trekt ook in de kelder van de voormalige vestiging van V&D in Den Haag. De retailer probeert verder megastores te openen in Den Haag en Schiedam, maar de provincie blokkeert die plannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!