​Topshelf doet het zonder de bank

​Topshelf doet het zonder de bank

Topshelf heeft de inventarissen van meerdere V&D-panden voor een bodembedrag overgenomen. Dat geeft de retailer het voordeel snel te kunnen schakelen zonder veel kostbare ombouwtijd te verliezen, laat eigenaar Inge van Kemenade weten op RetailWatching.

Op basis van gedetailleerde overzichten van de bedrijfsvoering van V&D, kiest Van Kemenade ervoor ‘het goede te behouden’. Zo komen er geen private labels, maar kiest ze voor om merkartikelen die op full consignment worden geleverd. Leveranciers krijgen gemiddeld een hoge afdracht, maar de gegarandeerde brutomarge voor Topshelf is ook hoog. Het is volgens Van Kemenade niet moeilijk om een break-even jaaromzet te behalen, omdat de veiligheidsmarge groot is mocht het aantal bezoekers in het eerste jaar tegenvallen.

De plannen van Topshelf zijn volgens de eigenaar allemaal onderbouwd met feiten en cijfers en gesteund door ‘de beste V&D-mensen’, die de retailer in dienst heeft genomen. Van Kemenade zegt de plannen helemaal zonder bank te financieren en te teren op het enthousiasme van haar team.

Retailexpert Rupert Parker Brady, aan wie Van Kemenade haar aanvalsplan uit de doeken heeft gedaan, plaatst een vraagteken bij de financiering. Zo is het nog maar de vraag of ze de benodigde investeringen zonder bankgarantie kan doen. “Zeker omdat ze het hele omnichannel spel nog in de vingers moet krijgen, en het merk Topshelf moet laden bij een massapubliek.”

Op RetailWatching gaat Parker Brady dieper in op de plannen van Van Kemenade.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends