​Ralph Lauren snijdt in winkels en personeel

Modelabel Ralph Lauren wil ongeveer tien procent van de eigen winkels sluiten. Het is onderdeel van een uitgebreid plan om de omzet en winstgevendheid te verhogen, zo maakte ceo Stefan Larsson dinsdag bekend.

Naast de sluiting van ruim vijftig onvoldoende rendabele winkels, ontdoet Ralph Lauren zich van die van zijn negen managementlagen. Daarbij gaat acht procent van de fte’s verloren. Met deze maatregelen verwacht het modeconcern 220 miljoen dollar op jaarbasis te besparen.

In het lopende boekjaar werden al 43 winkels gesloten. In combinatie met de zwakke Amerikaanse markt, verwacht Ralph Lauren als gevolg daarvan een omzetdaling van tien tot twaalf procent, en in de eigen winkels van vijf tot negen procent.

Ralph Lauren verwacht vanaf 2019 weer te groeien en marktaandeel te heroveren. De omzet van het modebedrijf is over de afgelopen drie jaar met zeven procent gestegen, maar de voorraad met 26 procent. Die scheve verhouding heeft gezorgd voor meer promotieacties en een stevigere focus op outlets en andere discountkanalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!