'​Biedingen op McGregor afgewezen'

'​Biedingen op McGregor afgewezen'

De aandeelhouders van het failliete McGregor houden overnamekandidaten voorlopig buiten de deur. De biedingen van investeerders Apollo en Alteri en de Chinese familie Lo zijn afgewezen, meldt Het Financieele Dagblad.

Oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff van het modemerk hebben, samen met investeerder Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC, een grote rol bij een eventuele doorstart. Zij hebben enkele jaren terug de pandrechten verkregen op voorraden, merkrechten en aandelen en dat maakt hen tot belangrijkste schuldeisers. De aandeelhouders blokkeren volgens betrokkenen mogelijk een doorstart, omdat een verkoop van de voorraden hen meer geld oplevert.

Mogelijk willen de aandeelhouders hogere biedingen uitlokken. “Maar als één van de vier partijen gelooft dat het bedrijf dood meer waard is dan levend, wordt het een lastig verhaal”, aldus een ingewijde. Bovendien zouden de aandeelhouders onderling verdeeld zijn over de toekomst van McGregor.

Investeringsmaatschappijen Apollo en Alteri hebben een bod uitgebracht op met modeconcern als geheel, terwijl de Chinese familie Lo het onderdeel Gaastra in handen wilde krijgen. Ook Boekhoorn zou interesse hebben getoond voor een doorstart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!