​‘Magere’ loonsverhoging voor HEMA-personeel

​‘Magere’ loonsverhoging voor HEMA-personeel

HEMA heeft met vakbond FNV overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. Daarin is afgesproken dat de circa negenduizend werknemers er dit en volgend jaar 0,75 procent loon bij krijgen, gevolgd door anderhalf procent loonsverhoging in 2018.

De loonsverhoging is aan de magere kant, stelt FNV-bestuurder Niels Suijker. Hij spreekt echter van ‘het maximale’ aangezien HEMA nog altijd verliesgevend is. Bovendien zijn er volgens Suijker kwalitatieve afspraken gemaakt, zoals het recht op twee roostervrije dagen bij een contract tot twintig uur. Die grens lag voorheen op achttien uur. “En HEMA werkt mee aan reparatie van het derde WW-jaar.”

De cao is met terugwerkende kracht vanaf 1 april ingegaan en duurt met drie jaar langer dan gebruikelijk. “Winkelketens vallen met bosjes om en wij doen met z’n allen ons best het tij te keren voor HEMA”, zegt FNV-kaderlid Joke Noordhout, die werkzaam is bij HEMA. Een driejarige cao creëert volgens haar rust. Daarnaast wijst ze erop dat het personeel na drie jaar nullijn weer eens loonsverhoging krijgt.

De nieuwe cao is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Het overleg liep stroef, omdat de loonruimte volgens de retailer zeer beperkt was. FNV zette in op een loonsverhoging van drie procent, waar HEMA van anderhalf procent loonruimte verdeeld over twee jaar sprak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!