​‘Rabobank wilde alle omzet MS Mode’

​‘Rabobank wilde alle omzet MS Mode’

Het grootste deel van de winkelomzet van MS Mode gaat sinds vrijdag naar de Rabobank. Aanvankelijk vloeiden zelfs alle inkomsten naar de huisbank van de modeketen, schrijft NRC op basis van gesprekken met de bewindvoerders.

De bewindvoerders kwamen in verzet tegen de Rabobank en dreigden de winkels te sluiten. De huisbank heeft er belang bij dat die zo lang mogelijk openblijven, omdat de kleding in een veiling veel minder oplevert. Daarom zou de bank sinds dinsdag weer een ‘substantieel deel’ van de opbrengsten afstaan.

Rabobank gedraagt zich door zijn opstelling als een ‘rupsje nooitgenoeg’, stelde bewindvoerder Cees de Jong van MS Mode. De huisbank heeft dertig miljoen euro in MS Mode zitten. Toen de retailer acuut zeven miljoen euro nodig had, wilde Rabobank dat niet beschikbaar stellen. Ook de aandeelhouders durfden het risico niet aan, waarop de directie vorige week vrijdag surseance van betaling aanvroeg.

MS Mode vraagt donderdag het faillissement aan en vrijdag ontslag voor al het personeel, schrijft De Telegraaf. Nu Rabobank weer een deel van de omzet afstaat, kan UWV de komende weken de salarissen van de medewerkers doorbetalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!