​‘Btw MS Mode naar Rabobank’

​‘Btw MS Mode naar Rabobank’

De btw die klanten bij MS Mode over hun aankopen betalen, gaat naar de Rabobank. Dat melden bronnen rond het faillissement van de modeketen aan Het Financieele Dagblad.

Rabobank zou ongeveer veertigduizend euro aan btw per dag opstrijken. Eerder leek de belasting onderdeel van het conflict dat de curatoren van MS Mode en de bank hadden. De curatoren noemden Rabobank een ‘rupsje nooitgenoeg’, omdat die alle winkelomzet inclusief btw inde.

De bank draagt inmiddels weer een deel van de omzet af, maar dus niet de btw. Hoeveel omzet terugvloeit naar de boedel, is onduidelijk. Het conflict leidde ertoe dat de curatoren alle winkels enkele dagen op slot deden. Afgelopen weekend bereikten zij alsnog een akkoord met de huisbank van de failliete retailer, waarop MS Mode zijn deuren heropende.

Wat de curatoren en de bank precies overeengekomen zijn, wordt niet bekendgemaakt. “Het is een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden”, liet curator Frits Kemp weten. Met ‘diverse gegadigden’ wordt inmiddels gesproken over een overname van de modeketen. Begin september moet er duidelijkheid zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!