Modeketen Bendorff verder met één winkel

Modeketen Bendorff verder met één winkel

De Amsterdamse modeketen Bendorff sluit al zijn filialen in de hoofdstad en Haarlem. Alleen de winkel in Den Haag blijft geopend.

De retailer is niet failliet, maar de vestigingen zijn niet meer rendabel. “We zijn gestopt. Een tijd lang ging het best goed, vooral in Amsterdam, maar het liep terug”, aldus ceo Frans Torcque van Four to six Retail, de onderneming achter de keten.

Bendorff kon niet op tegen grote spelers als H&M en Zara met hun snelle collectiewisselingen en efficiënte bedrijfsmodel, aldus Van Torcque in Het Parool. “De trends veranderen zo snel, dat is voor ons niet bij te benen.”

Bendorff richtte zich op de vermogende middenklasse en had in het verleden ook vestigingen in de Kalverstraat en Wolvenstraat. Medewerkers van de keten hebben in de Van Woustraat een nieuwe winkel geopend onder de naam Miles. Eén winkel maakt kans op succes, verwacht Van Torque. “Die kan snel reageren, een keten als Bendorff met vijf of zes winkels is logger. Eigenlijk waren we te groot om flexibel te zijn, maar te klein om kapitaalkrachtig genoeg te zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!