​Intersport wilde 20 winkels Aktiesport en Perry Sport

​Intersport wilde 20 winkels Aktiesport en Perry Sport

Euretco had na het faillissement van Unlimited Sports Group interesse om zo’n twintig vestigingen verder te laten gaan onder de Intersport-vlag. Door tijdsgebrek is het zover uiteindelijk niet gekomen, zegt directeur Jan Willem Juffer op RetailWatching.

De schakelsnelheid van de organisatie was uiteindelijk niet voldoende om tot een deal te komen. “In een verticale organisatie is zoiets in twee of drie stappen te beslissen, bij een groep als de onze niet”, aldus Juffer. Intersport is een franchiseformule en had dus met zelfstandige ondernemers in de vestigingen van de failliete branchegenoten willen werken. De ketens werden uiteindelijk overgenomen door het Britse JD Sports.

Intersport voegde recent wel een aantal winkels van Telstar en Daka toe aan zijn winkelbestand. Juffers ziet ruimte voor nog een tiental vestigingen erbij, laat hij weten. Die zullen dan komen op bestaande locaties, via ondernemers die de vestiging van een andere formule overnemen. “Vierkante winkelmeters zijn er al genoeg", zegt de Intersport-directeur.

Lees op RetailWatching het hele interview met Jan Willem Juffer, waarbij hij ingaat op de groei van de formule en de verdere plannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!