​‘Afgeslankt Blokker heeft de toekomst’

​‘Afgeslankt Blokker heeft de toekomst’

Blokker zou winkels moeten sluiten in de kop van Noord-Holland, Groningen en Limburg. Dat zegt retailkenner en Blokker-adviseur Paul Moers tegen Quote.

Binnen enkele jaren moet er volgens Moers een ‘krachtiger, slanker Blokker’ staan. “In alle eerlijkheid: het is erop of eronder”, aldus de merkenstrateeg die het concern adviseert bij de transformatie die het doormaakt. De 'dikke Blokker' moet volgens hem tot het verleden behoren.

Eerder noemde Moers de transformatie die Blokker aankondigde ‘revolutionair’. “Blokker is niet dood, het bedrijf gaat het zeker redden.” Hij roemde onder meer het besluit om volop in het gat van V&D te duiken door het domein ‘thuis’ te claimen.

Blokker kondigde in april aan zijn winkels ‘ingrijpend en op alle fronten’ te vernieuwen. 450 filialen worden omgebouwd naar het Nieuwste Blokker-concept. 390 banen worden daarbij geschrapt. Wat er met de overige 150 winkels gebeurt, is nog niet bekend.

Blokker Holding zag zijn verlies vorig jaar oplopen tot 52 miljoen euro. Dat is een ruimte verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen het retailconcern nog twintig miljoen in de min stond. De omzetdaling bleef beperkt tot één procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!