​QR-betalingen via iDEAL breder beschikbaar

​QR-betalingen via iDEAL breder beschikbaar

Het aantal locaties waar met iDEAL QR kan worden betaald is in de afgelopen maanden toegenomen. Dat meldt Betaalvereniging Nederland.

Betaaldienstverleners als CM Payments, Carian, TicketFlow en MultiSafepay namen betalingen via iDEAL QR op in hun assortiment. Dit maakt het voor ondernemers eenvoudig om iDEAL QR als betaalmethode aan de kassa, op affiches, stickers of beeldschermen en op facturen en kassabonnetjes aan klanten aan te bieden.

iDEAL QR werkt zoals de naam al doet vermoeden met QR-codes. Voor het scannen van deze codes is een speciale app ontwikkeld. Deze maakt codes aan die door winkeliers gescand kunnen worden, waarna het verschuldigde bedrag automatisch van de rekening van de gebruiker wordt afgeschreven.

De eerste iDEAL QR-betaling vond plaats in april, tijdens de Hartweek. Collectanten gingen op pad met collectebussen die waren uitgerust met een iDEAL QR-codesticker. Volgens Betaalvereniging Nederland wordt de betaalmogelijkheid gebruikt in de winkel van HEMA in Voorschoten, diverse snackbars door heel Nederland, de webshop van Megekko, bij voetbalclub NAC en worden wederom collectebussen voorzien van de betaalcodes tijdens de collecteweek van KWF Kankerbestrijding.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends