​MS Mode maakt doorstart met Kahn

​MS Mode maakt doorstart met Kahn

GA Europe neemt de activiteiten van MS Mode over en betrekt ook de oude eigenaren bij de doorstart. Dat hebben de curatoren van de failliete modeketen donderdag bekendgemaakt.

GA Europe, dat eerder Schoenenreus overnam, is gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven. De investeerder werkt momenteel aan plannen om MS Mode weer financieel en operationeel gezond te maken. Na een periode van uitverkoop van de huidige voorraden zal MS Mode weer onderdeel uitmaken van Coolinvestments, het bedrijf van Roland Kahn. "We gaan MS Mode weer op een nieuwe manier 'shape' geven", aldus Kahn op het Retail & Brands Festival.

MS Mode trok volgens de curatoren veel belangstelling, maar de financiering leverde problemen op. De ondernemingsraad heeft Coolinvestments daarom gevraagd de doorstart te financieren. Curator Cees de Jong verwacht dat zo'n honderd van de 134 Nederlandse winkels open kunnen blijven. Hoeveel werknemers hun baan verliezen, kan hij nog niet zeggen.

Eerder liet Jaco Scheffers, cfo en rechterhand van Roland Kahn, nog weten dat zij niet van plan waren een bod uit te brengen op MS Mode. Hij noemde het niet logisch om als voormalige aandeelhouders de modeketen door te starten. “Wij hebben het gevoel: het is ons niet gelukt.” Als een investeringsmaatschappij de medewerking van Kahn en hem als voorwaarde stelde voor een overname, zouden ze wel hun ‘verantwoordelijkheid nemen’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends