Modeketen MS Mode moet binnenkort het faillissement aanvragen voor zijn Belgische tak. De activiteiten bij onze zuiderburen zijn geen onderdeel van de overname, die vorige week bekend werd gemaakt.

MS Mode heeft in België 46 winkels en 220 medewerkers. De toekomst van de fashionketen in het land moet ‘binnen afzienbare tijd’ duidelijk worden, laat het management weten volgens VRT Nieuws. “Het is niet uitgesloten dat MS Mode in aangepaste vorm in België aanwezig blijft."

De Nederlandse tak van MS Mode werd vorige week overgenomen door investeerder GA Europe, in samenwerking met de voormalige eigenaren. Na een periode van uitverkoop van de huidige voorraden zal MS Mode weer onderdeel uitmaken van Coolinvestments. "We gaan MS Mode weer op een nieuwe manier 'shape' geven", liet Roland Kahn vorige week weten op het Retail & Brands Festival.

Eerder werd al duidelijk dat hoewel het vorige maand aangevraagde faillissement alleen voor de Nederlandse tak gold, ook de buitenlandse onderdelen werden geraakt. Zo stokte de bevoorrading, omdat die via de Nederlandse vennootschap gaat.