Deense modereus start met eigen winkels in Nederland

Deense modereus start met eigen winkels in Nederland

Kledingfabrikant BTX Group neemt vier van der dertien failliete winkels van Modehuis Sterenborg over. Het Deense bedrijf heeft daarmee voor het eerst de beschikking over eigen winkels. Dat vertelt ceo Jesper Roe aan het Dagblad van het Noorden.

Modehuis Sterenborg ging in juli op de fles, nadat steeds meer leveranciers weigerden de winkels van nieuwe kleding te voorzien. BTX Group, met damesmerken als Brandtex, Signature en Jensen, was één van de leveranciers van de modeketen. De verkoop in de winkels in het noorden van ons land nam de afgelopen jaren toe, stelt Roe. "We kregen de gelegenheid om door de overname die afzet te continueren en de klanten te blijven bedienen.”

BTX Group neemt de winkels over in Winschoten, Stadskanaal, Siddeburen en Hoogezand. De winkels gaan mogelijk volgende week weer open en blijven de naam Sterenborg behouden.

BTX Group heeft een klein verkoopkantoor in Almere en is handen van Sun Capital, de voormalige eigenaar van V&D. De failliete warenhuisketen was een belangrijk verkoopkanaal voor de fabrikant, die zijn kleding nog via een kleine honderd winkels in ons land verkoopt. Roe weerspreekt dat er plannen zijn om de kansen voor een eigen winkelketen te verkennen. "Onze focus ligt voorlopig geheel op de winkels van Sterenborg. Die moeten we tot een succes maken.”

Reacties