​Zalando presteert boven eigen verwachting

​Zalando presteert boven eigen verwachting

De omzet van Zalando is in het derde kwartaal met zestien tot achttien procent gegroeid, naar 827 tot 841 miljoen euro. Op basis daarvan verhoogt het modeplatform zijn groeiverwachting voor dit jaar, blijkt uit de voorlopige kwartaalcijfers.

Zalando verwacht dat zijn omzetgroei over 2016 uitkomt aan de bovenkant van de eerder voorspelde twintig tot 25 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) komt in het derde kwartaal uit op acht tot 25 miljoen euro, met een marge van één tot drie procent. Een jaar eerder waren resultaat en marge nog negatief, met respectievelijk 24 miljoen en 3,3 procent.

"In het derde kwartaal hebben we beter gepresteerd dan de trage modemarkt en hebben we onze winstgevendheid significant verbeterd", stelt topman Rubin Ritter. Over heel 2016 verwacht Zalando nu een aangepaste ebitmarge van vijf tot zes procent. De etailer liet begin dit jaar al weten een sterke omzetgroei en solide winst te verwachten. Vorig jaar boekte Zalando een nettowinst van 121,5 miljoen euro bij een omzet van net geen drie miljard. De komende jaren moet de omzet ruim verdriedubbelen naar tien miljard.

Zalando is vorige week in Duitsland gestart met het verkopen van kleding en schoenen van zelfstandige retailers. “Als het een succes is, kunnen we het uitrollen in andere landen”, liet een woordvoerder weten. Het aansluiten van lokale winkels op zijn platform is een van de manieren waarop Zalando de groei wil realiseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!