‘Jumbo heeft interesse in stationswinkels NS’

‘Jumbo heeft interesse in stationswinkels NS’

Verschillende partijen hebben interesse om de winkel- en horeca-activiteiten op de treinstations van NS over te nemen. Onder meer Jumbo zou een van de gegadigden zijn, schrijft Het Financieele Dagblad.

Jumbo nam eerder dit jaar La Place over uit de failliete boedel van V&D. "De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen", liet topman Frits van Eerd rond de overname optekenen. Hij liet weten veel kansen te zien in 'eat it or take it'-concepten.

Albron zal in ieder geval een bod uitbrengen op de horecatak van NS. De cateraar fuseerde onlangs met branchegenoot Facilicom. “Daardoor kunnen we goed meedoen aan de tender”, aldus Albron-directeur Teun Verheij.

NS liet eerder dit jaar weten een groot deel van zijn stationswinkels af te stoten, omdat die niet tot de kernactiviteiten behoren. NS Retail voert formules als Smullers, Broodzaak en Julia’s en is franchisenemer van onder meer AH to go en Burger King. Alleen de formules Kiosk en StationsHuiskamer zullen niet worden uitbesteed.

Albert Heijn liet al weten zijn stationswinkels ‘in welke vorm dan ook’ te willen behouden. Voor onder meer Burger King is al een nieuwe exploitant gevonden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends