​​Auping verkoopt nu ook online

​​Auping verkoopt nu ook online

Auping heeft een webwinkel geopend waar consumenten hun bedtextiel kunnen aanschaffen. In een later stadium volgen ook andere producten van Auping, zo laat e-commercemanager Jeroen Raven weten.

De webshop van Auping is gevuld met dekbedden, kussens, dekbedovertrekken, hoeslakens en moltons. De klant kan nu zelf bepalen waar hij zijn bedtextiel koopt, zegt Raven. “De één shopt graag online, de ander wil het product zien en voelen en gaat naar de winkel.”

De winkels blijven volgens de beddenverkoper ‘onverminderd belangrijk’, ook omdat klanten er terecht kunnen voor advies over het gehele assortiment. Auping is al met 75 brandstores actief en verkoopt zijn producten daarnaast via honderden dealers. De webshop is 'in samenwerking en transparantie' met de Nederlandse retailpartners vormgegeven, zegt ceo Aart Roos tegen RetailNews.

De webshop gaat volgens Roos ook op winkelniveau een rol spelen. Zo kunnen klanten die een op maat gemaakt matras, bed of boxpring kopen het bedtextiel online bestellen. “Een winkel hoeft dus niet meer het volledige assortiment ook daadwerkelijk op voorraad te hebben”, aldus de ceo.

Nederlandse dealers delen mee in de omzet, ook als de volledige bestelling online is geplaatst. In de toekomst worden ze ook ingezet als afhaalpunt, zegt hij. “Op dit moment zijn daar echter nog geen concrete plannen voor uitgewerkt”.

Auping laat verder weten dat Bart Jan Scholte is aangesteld als directeur brand & product marketing. Hij wordt in die functie verantwoordelijk voor de internationale merkstrategie, het productassortiment en de productontwikkeling. Hij komt over van Nestlé, waar hij marketingdirecteur was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!