​Outlet in Zoetermeer heeft steun van B&W

​Outlet in Zoetermeer heeft steun van B&W

Het college van burgemeester en wethouders steunt het plan om een outletcenter in Zoetermeer te openen. Het nieuwe koopjescentrum moet de binnenstad en de regio een impuls geven. Dat hebben wethouders Mariëtte van Leeuwen en Marc Rosier woensdag bekendgemaakt, schrijft Omroep West.

De nieuwe mall kan de winkeliers in het Stadshart en de Dorpsstraat volgens de wethouders jaarlijks twintig miljoen euro extra omzet opleveren. Ook zou de vastgoedwaarde van het Stadshart toenemen en mag de lokale horeca extra bezoekers verwachten. “Mensen willen beleving, dat biedt de Holland Outlet Mall”, aldus Van Leeuwen.

Het nieuwe, futuristische outletcenter is een initiatief van projectontwikkelaar Provast en de eigenaren van woonboulevard Woonhart, waar het centrum gerealiseerd moet worden. De Holland Outlet Mall heeft een omvang van 31 duizend vierkante meter.

De plannen stuiten op kritiek van gemeenten en ondernemers uit de omgeving, evenals ondernemers uit Zoetermeer zelf. “Een consument kan zijn euro maar een keer uitgeven”, zegt een woordvoerder van Stichting Winkelcentrabelang Zoetermeer (SWZ). “Wij zijn er zeker niet van overtuigd dat er voldoende markt is voor zo’n groot outletcentrum.” De gemeenteraad neemt een definitief besluit over de komst van de outlet.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends