​Hier Mode toch failliet

​Hier Mode toch failliet

Kledingketen Hier Mode is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank. Eerder liet de retailer nog weten zijn winkels te sluiten, maar geen financiële problemen te hebben.

Onder de holding vallen achttien winkels van Hier Mode en negen van Willemsen Mode. Curator Reinier Quint onderzoekt of er overnamekandidaten zijn voor de vestigingen, zegt hij tegen De Stentor. “Dat is de afgelopen periode niet gelukt, dus ben ik enigszins sceptisch.” Het faillissement leidt mogelijk tot interesse van kandidaten, stelt hij.

De modeketen is ‘in een duikvlucht terechtgekomen’, omschrijft Quint. “Er is met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt.” Zo is er volgens hem nog voldoende voorraad en kan het personeel worden betaald. Bij de modeformules werken in totaal zo’n tweehonderd mensen.

Eigenaar Mechteld Schwartz liet vorige week weten het bedrijf op te doeken, hoewel er nog geen financiële problemen waren. Hij had er naar eigen zeggen onvoldoende vertrouwen in dat de benodigde investeringen in de winkels tot een positief resultaat in de toekomst zou leiden. De winkels zijn voorlopig nog geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!