​Makro opent afdelingen van Media Markt

​Makro opent afdelingen van Media Markt

Media Markt neemt de elektronica-afdelingen van de winkels van Makro in België over. Midden januari worden de eerste afdelingen omgevormd tot een Media Markt, zegt algemeen directeur Sven Degezelle van Media Markt België tegenover de Gazet van Antwerpen.

In september vorig jaar werd al bekend dat Makro zijn zusterbedrijf had benaderd om de afdeling hifi/video over te nemen. Daarbij zou Media Markt concurrentie hebben gehad van Fnac en Vanden Borre.

Het afstoten van de elektronica-afdeling is onderdeel van een herstructureringsplan, waarbij vijfhonderd banen in België op het spel staan. Een deel daarvan kan elders bij Makro terecht of solliciteren bij Media Markt. Daarbij gaat het waarschijnlijk om enkele tientallen banen.

Makro beschikt over zes vestigingen in België, waarvan de winkels in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw als eerst worden verbouwd. “Tegen midden mei moet dat proces zijn afgerond”, aldus Degezelle. Klanten kunnen volgens hem dezelfde producten verwachten als in andere winkels van de elektronicaketen. “Voor ons is dit een kans om nieuwe klanten te bereiken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!