​Macy’s schrapt tienduizend banen

Macy’s heeft een kostenbesparingsprogramma van zo’n 550 miljoen dollar bekendgemaakt. Een reeks winkelsluitingen en een reorganisatie kost in totaal aan meer dan tienduizend mensen hun baan.

De grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten zag zijn omzet gedurende de feestdagen onverwacht hard teruglopen. In november en december werd 2,1 procent minder verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Macy’s maakte vorig jaar al bekend zo’n honderd vestigingen te sluiten en heeft nu een lijst met de eerste 68 locaties gepubliceerd. Behalve de drie vestigingen die al zijn gesloten, gaan er 63 komend voorjaar dicht. Twee winkels sluiten er halverwege het jaar, gevolgd door nog zo’n dertig filialen in de komende jaren. 3.900 mensen verliezen hun baan door de winkelsluitingen, terwijl door een herstructurering nog eens 6.200 banen worden geschrapt.

Als gevolg van de winkelsluitingen verwacht Macy’s dit jaar 575 miljoen dollar minder omzet te draaien. Het retailconcern, waar ook Bloomingdale’s onder valt, houdt zo’n zeshonderd filialen in de Verenigde Staten over.

RetailTrends