Patrick Kerssemakers vertrekt bij fonQ

Patrick Kerssemakers vertrekt bij fonQ

Ceo Patrick Kerssemakers stapt na vijftien jaar op bij webwinkel fonQ. Cco Joost Wels neemt zijn functie over, meldt Emerce.

De groei van de etailer is volgens Kerssemakers de reden van zijn vertrek. Een bedrijf met 250 medewerkers moet volgens hem niet door een ondernemer worden aangestuurd, maar door een bestuurder. “We hebben het bedrijf groot gemaakt, regelmaat en een kadans gegeven en is een olietanker die je op koers moet houden”, aldus de scheidend topman. Kerssemakers verlaat fonQ op 1 april.

Kerssemakers begon vijftien jaar geleden met een aantal webshops in gezondheidsproducten onder de noemer Mailorder Solutions. In 2009 kocht hij fonQ, naar eigen zeggen vanwege de naam. Onder zijn leiding groeide het webwarenhuis de afgelopen jaren met 35 procent per jaar.

FonQ werd vorige maand door RFS Holland Holding verkocht aan AJS Holdings. Die investeringsmaatschappij is eigendom van voormalig grootaandeelhouder en commissaris Ad Scheepbouwer. De nieuwe eigenaar was al op de hoogte van Kerssemakers’ voornemen om te vertrekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!