​VanHaren opent winkels in België

​VanHaren opent winkels in België

VanHaren wil de komende jaren vijftig tot zeventig winkels openen in België. De eerste vestigingen openen binnenkort in Aalst en Tielt-Winge, schrijft het Algemeen Dagblad.

De retailer ziet kansen bij onze zuiderburen door onder meer het wegvallen van Schoenenreus en Scapino. In België zijn in het middensegment vooral kleinere schoenenbedrijven actief, legt directeur België Bie Buelens uit. “Wij kunnen goede schoenen verkopen voor een lagere prijs dan de bestaande spelers, omdat we zoveel schaalvoordelen hebben.” VanHaren startte in 2015 al met thuisbezorging in België.

VanHaren heeft volgens ceo Krein Bons niet geleden onder de afgelopen economische crisis, doordat het geleerd heeft van eerdere crises. Zo bleef de schoenwinkelketen in de jaren negentig te lang ‘hangen in het middensegment’, toen discounters als Bristol, Scapino en Schoenenreus opkwamen. “We zijn toen sneller gaan produceren, net als de grote kledingketens”, aldus Bons.

VanHaren beleefde naar eigen zeggen ‘in alle opzichten een heel mooi jaar’ in 2016. Omzetcijfers zijn nog niet bekendgemaakt, maar het aantal bezoekers in de winkels is volgens Bons toegenomen.

Ook branchegenoot Bristol zet de komende jaren fors in op nieuwe vestigingen. De retailer wil honderd nieuwe winkels openen in de Benelux, waarvan veertig in België en Luxemburg komen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends