​‘Amazon denkt aan grote robotsupers’

​‘Amazon denkt aan grote robotsupers’

Amazon werkt aan een prototype supermarkt met een minimum aantal medewerkers. De winkels zouden volgens bronnen van The New York Post tussen de negenhonderd en 3700 vierkante meter groot moeten worden.

Het prototype bestaat uit twee verdiepingen, waarbij op de bovenste voornamelijk robots werken. Zij verzamelen en verpakken de producten voor de klanten op de begane grond, en worden daarbij geholpen door twee medewerkers. De producten worden vervolgens via een lopende band naar beneden gestuurd. Ook kunnen klanten online bestellen en de boodschappen bij een loket ophalen.

In totaal zou een gemiddelde vestiging aan zes personeelsleden voldoende hebben. De winkels zouden zo’n vierduizend, voornamelijk verse producten moeten aanbieden. Daarnaast komen er bij sommige vestigingen ook apotheken. Amazon verwacht door het besparen op personeelskosten dat een winstmarge van twintig procent mogelijk is. Bij een gemiddelde Amerikaanse supermarkt is dat 1,7 procent.

Amazon ontkent aan een grote supermarktformule te werken. De e-commercegigant opende eind vorig jaar Amazon Go, een kleine supermarkt zonder kassa’s.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!