Tweebenige robot moet pakketten bezorgen

Tweebenige robot moet pakketten bezorgen

Een team engineers van Oregon State University heeft een nieuwe bezorgrobot onthuld. Cassie bestaat uit twee benen en is speciaal ontworpen om bestellingen thuis te bezorgen.

De makers hebben inmiddels een eigen bedrijf opgezet onder de naam Agility Robotics en zegt al een aantal klanten te hebben. In zijn toekomstvisie gaan zelfrijdende busjes met de robots en pakketten de weg op, waarbij de robots de pakketten tot aan de voordeur bezorgen. “Robots met benen kunnen veel plekken bereiken, die wielen niet kunnen”, aldus cto Jonathan Hurst.

Voor het zover is, zijn er volgens Agility Robotics nog wel een aantal stappen te nemen. Nu al is Cassie zo ontworpen dat hij kan blijven staan, sturen en ‘behoorlijk had kan vallen zonder te breken’. Verder is hij half zo zwaar als robots die eerder op de universiteit zijn ontwikkeld.

Behalve het bezorgen van pakketten kan de robot volgens zijn ontwikkelaars ook assisteren bij zoek- en reddingsoperaties. Bekijk op RetailWatching een video van de tweebenige robot.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!