​JD Sports schrijft zwarte cijfers in Nederland

​JD Sports schrijft zwarte cijfers in Nederland

JD Sports heeft in zijn derde jaar in Nederland voor het eerst zwarte cijfers geschreven. De Britse retailer was in het boekjaar 2016, dat tot eind januari van dat jaar liep, goed voor een winst van ruim acht ton. Dat blijkt uit het jaarverslag dat JD Sports Fashion recent heeft ingediend.

JD Sports debuteerde in 2013 in Nederland en stond in het eerste boekjaar 1,2 miljoen euro in het rood. Een jaar later werd net geen break-even gedraaid. In het derde jaar in ons land nam de omzet flink toe: van 19,5 naar 30,1 miljoen euro. De brutowinstmarge liep terug naar 41,2 procent, ten opzichte van 44 procent in 2015.

De directie laat in het jaarverslag weten blij te zijn met de prestaties van de winkelketen in ons land. De Nederlandse organisatie is financieel afhankelijk van het Britse moederbedrijf, dat heeft laten de aanwezigheid in ons land in ieder geval tot eind februari volgend jaar te steunen.

In het boekjaar 2016 waren 151 mensen werkzaam bij JD Sports in Nederland, ruim twintig meer dan een jaar eerder. Het aantal medewerkers zal naar verwachting in de toekomst verder oplopen, omdat de retailer meer winkels in Nederland wil openen. De winkelketen telt inmiddels 23 filialen, zes meer dan in het besproken boekjaar.

JD Sports kreeg er vorig jaar in ons land twee zusterformules bij, doordat de Britse eigenaar Perry Sport en Aktiesport overnam. Van die twee Nederlandse ketens zijn nog geen recente cijfers beschikbaar.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends