​Hoe schoenmode volgens Manfield en Sacha beleefd moet worden

Het vernieuwde Hoog Catharijne is voor veel retailers een ideale gelegenheid alles uit de kast te halen. Niet alleen WE Fashion heeft er namelijk zijn visitekaartje geopend, ook Manfield en Sacha introduceren in Utrecht het nieuwste winkelconcept.

Manfield maakt sinds begin vorig jaar onderdeel uit van de Termeer Groep, dat we vooral van Sacha kennen. Beide merken hebben woensdag naar eigen zeggen een ‘luxueuze winkel’ geopend in het nieuwe gedeelte van het Utrechtse winkelcentrum. De twee buren laten zien ‘hoe de Termeer Groep vindt dat schoenenmode door de klant beleefd moet worden’.

“De toekomst van retail is geïnspireerd door een sterke merkbeleving”, stelt directeur/eigenaar Ward Termeer. “De winkel is daarbij de storyteller van je merk. De nieuwste aanwinsten zijn daar een perfect voorbeeld van.” Bij Sacha ligt de nadruk op drie principes: kwaliteit, openheid en beleving. Bij Manfield draait het al ruim honderd jaar om stijl en kwaliteit, en dat is volgens de retailer ook in Utrecht niet anders.

Manfield en Sacha introduceerden in een eerder stadium al een winkelconcept waarbij de voorraad in het winkelinterieur is verwerkt. Daardoor hoeven medewerkers niet meer naar het magazijn te lopen voor bijvoorbeeld een andere maat en verliezen ze het contact met de klant niet. In beide winkels is er ook de mogelijkheid om de schoenen met behulp van een tablet thuis te laten bezorgen. “Door deze zogeheten tablet-assisted sales service sluiten we nee-verkoop uit doordat de volledige collectie altijd beschik- en leverbaar is”, aldus Termeer.