​Zo ziet een techwinkel van Walmart eruit

​Zo ziet een techwinkel van Walmart eruit

Next-Gen Test Stores noemt Walmart ze: filialen waarin de winkelervaring met behulp van technologie wordt opgekrikt. Er zijn twee supercenters in de Verenigde Staten waar het nieuwe concept wordt getest. De retailreus geeft een rondleiding door de filialen in Tomball, Texas en Lake Nona, Florida.

Nieuwe layout

De basis van de twee winkels ligt bij de ontwikkeling van een nieuwe layout. Diensten als de schoonheidssalon en reparatiebar bevinden zich voortaan in de buurt van relevante producten. De gezondheids- en wellnessafdelingen zijn samengevoegd tot één destination. Datzelfde geldt voor babyspullen, speelgoed, kinderkleding en kinderschoenen, om ‘de winkelreis van moeders te vergemakkelijken’.

Scan & go

Een cruciaal onderdeel van het verbeteren van de winkelervaring is het verhogen van de afrekensnelheid. Walmart test daarom scan & go-technologie die zowel werkt op de smartphone van consumenten als op de eigen terminals van de retailer. Er zijn nieuwe digitale weegschalen geplaatst om het scannen van weegbare artikelen te vereenvoudigen. Ook zijn er speciale kassa’s voor zelfscanners, zodat ze niet in de traditionele kassarij hoeven te staan.

SmartLife

In de winkel vinden klanten een interactief projectietechnologie, dat hen informeert over apparaten als de Google Home, Apple TV en slimme thermostaten. Omdat er afbeeldingen worden geprojecteerd op tafels en muren, kunnen producten niet per ongeluk beschadigd worden, terwijl de productdetails sneller bijgewerkt kunnen worden. Deze nieuwe technologie is te vinden in de entertainmentafdeling van de winkel, evenals bij relevante producten in de categorieën hardware, baby en gezondheid- en wellness.

Geïntegreerde pick-up

De winkels zijn buiten voorzien van drive-thru’s voor het ophalen van de wekelijkse boodschappen. Ook recepten en andere orders op Walmart.com kunnen daar worden afgehaald.

Longtail

In de winkel in Tomball vinden klanten interactieve schermen, die ze toegang geven tot een geselecteerd aanbod online only-items in bijna honderd categorieën. Die producten zijn te bestellen, tegelijk af te rekenen met de rest van hun winkelmandje en twee dagen later op te halen.

Bestelkiosk

Heb je snel wat nodig van de deli-afdeling? De testwinkels van Walmart zijn uitgerust met kiosks waarmee je een order kan plaatsen, verder kan winkelen en later kan terugkomen om de bestelling op te halen. Als de pilot op de deli-afdeling slaagt, overweegt Walmart de kiosks ook bij de apotheek, beautysalon, Auto Care Center en andere afdelingen waar je bestellingen moet plaatsen in te voeren.

Next-Gen Call Button

Hulp nodig van een medewerker van Walmart? Druk dan op de via wifi verbonden ‘Next-Gen Call Button’ in de winkel. Via draagbare gps-apparaten worden de medewerkers gewaarschuwd die speciaal getraind zijn voor de bewuste afdeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in