​McGregor maakt deels doorstart in België

​McGregor maakt deels doorstart in België

De Belgische rechter heeft goedkeuring gegeven voor de verkoop van dertien winkels van McGregor en Gaastra in België. Voor de overige tien winkels is vooralsnog geen kandidaat gevonden.

Doniger Fashion Group, de nieuwe naam van het doorgestarte McGregor, houdt zelf zes winkels in handen. Daarnaast zijn er zeven verkocht aan het Vlaamse Fashion Matters, het bedrijf van een Belgische franchisenemer. Door de doorstart blijven 124 banen, zo’n zeventig procent van het personeel, behouden. De toekomst van de overige 55 medewerkers is onzeker.

Doniger-ceo Kris Van de Mierop zegt ‘gezien de moeilijke context voor fysieke winkels’ tevreden te zijn met het behoud van dertien vestigingen. De herstructurering in België werd ingezet omdat de omzet van de winkels al enige tijd onder druk stond. Wel groeide de onlineomzet naar eigen zeggen met bijna een kwart in het afgelopen half jaar.

McGregor verkeerde sinds maart in surseance van betaling bij onze zuiderburen. De Nederlandse tak maakte vorig jaar al een doorstart.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends