​Vakbonden voeren druk op Jumbo op

​Vakbonden voeren druk op Jumbo op

FNV en CNV werken aan een nieuw actieplan om het bestuur van Jumbo onder druk te zetten. “Onze vorige actie is door Jumbo gebroken”, zegt FNV-bestuurder Debbie van Leiden tegen het Brabants Dagblad.

Zo’n vierhonderd werknemers van Jumbo’s distributiecentra legden vorige maand het werk neer. De retailer zette daarop extra winkel- en uitzendpersoneel in, waardoor de gevolgen beperkt bleven. “Een nieuw plan moet niet zo makkelijk te breken zijn”, zegt Van Leiden. Nieuwe stakingen zijn volgens haar niet uitgesloten.

Jumbo besloot na het vastlopen van de onderhandelingen met de bonden af te zien van een cao, en over te stappen op een eigen ArbeidsVoorwaarden Regeling (AVR). Cfo Ton van Veen zegt ‘verre van gelukkig’ te zijn met het conflict. “We zien het echt niet als een heldendaad wat we gedaan hebben.” Het was de supermarktketen volgens hem niet te doen om ‘een procentje’, maar hij zag het overleg als een ‘doodlopende straat’.

Jumbo hield in de AVR vast aan een eerder bekendgemaakte loonsverhoging van 1,5 procent, terwijl de bonden 2,5 procent eisten. Ook Albert Heijn maakte deze maand bekend een loonsverhoging voor zijn dc-personeel door te voeren zonder cao, nadat de marktleider er eveneens niet uit kwam met de bonden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!