Dit is H&M's grootste in de UK

Na de opening in Westfield Stratford in Londen deze maand heeft H&M 260 winkels verspreid over het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De nieuwste vestiging is de grootste die de modeketen ooit in het Verenigd Koninkrijk en een van de grootste ter wereld.

De drie verdiepingen van de winkel zijn goed voor 5070 vierkante meter. De flagshipstore vervangt de bestaande vestiging in het winkelcentrum, die net geen vierduizend vierkante meter aantikte. De winkel heeft een groot assortiment aan zowel vrouwen- als mannenkleding, maar heeft relatief veel aandacht voor de laatstgenoemde categorie. "Mannenmode is enorm gegroeid in de afgelopen vijf jaar en we willen onze klanten laten zien dat we die categorie er niet bij doen, maar dat die bij ons top of mind is", zegt UK manager Carlos Duarte.

Ook de home- en beautyafdelingen zijn ruim vertegenwoordigd. Die geven de klanten een goed idee van 'waar het merk naartoe gaat', zegt Duarte. "Volgend jaar openen we standalone home-winkels in het Verenigd Koninkrijk."

Anders dan bijvoorbeeld de flagshipstores in New York en Milaan, die qua design op elkaar lijken, is dat in Westfield volgens Duarte specifiek op die winkel afgestemd. De Britse winkelstraten zijn volgens hem anders dan waar ook ter wereld, vanwege de felle concurrentie en de hoge verwachtingen. "Daarom is en blijft het een van de belangrijkste markten voor H&M", aldus Duarte.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in