Abercrombie & Fitch beëindigt overnamegesprekken

Abercrombie & Fitch beëindigt overnamegesprekken

Het is Abercrombie & Fitch niet gelukt tot een deal te komen met potentiële kopers. Onder meer Sycamore Partners en American Eagle waren geïnteresseerd, maar konden volgens Reuters niet aan de financiële voorwaarden van de modeketen voldoen.

Private-equitypartij Sycamore zou het dichtst bij een overname zijn geweest. American Eagle keek samen met investeerder Cerberus Capital naar een overname van Abercrombie. Het Amerikaanse modemerk laat weten ‘te geloven in de mogelijkheden voor zijn merken’. “Onze vergelijkbare winkelverkopen zijn solide en we blijven onze strategie verfijnen om het Abercrombie-merk te revitaliseren”, zegt ceo Arthur Martinez.

De beurskoers van het concern ging als reactie op de geklapte overnamegesprekken met 21 procent omlaag. Abercrombie & Fitch zette zichzelf in mei in de etalage. De aandelenprijs stond toen al op het laagste niveau in zeventien jaar. De marktwaarde van het modebedrijf is nog 650 miljoen dollar. 

Abercrombie & Fitch maakte eerder dit jaar al bekend tientallen winkels in eigen land te sluiten. Daardoor daalt het winkelbestand van het modebedrijf dit jaar tot onder de zevenhonderd vestigingen. Het merk zag zijn winst vorig jaar teruglopen van 35,6 miljoen naar vier miljoen dollar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!