PostNL van start met foodbezorging in België

PostNL van start met foodbezorging in België

PostNL bezorgt voortaan ook boodschappen in België. Dat doet het zowel voor Belgische online foodverkopers als voor Nederlandse spelers.

De eerste bedrijven waarvoor het Nederlandse bezorgbedrijf in België bezorgt zijn Ekoplaza, Carrefour en Marley Spoon. Later worden daar andere partijen aan toegevoegd. De stap hoort naar eigen zeggen bij de ambitie van PostNL om ‘de beste logistieke partij voor online food in de Benelux’ te worden. Het postbedrijf verzorgt de leveringen vanuit zijn logistiek centrum in Wilrijk. PostNL bezorgt in heel Vlaanderen en Brussel en voor Carrefour in de provincies Antwerpen en Limburg.

PostNL maakte vorige maand al bekend plannen te hebben uit te breiden naar België en daarvoor met verschillende partijen in gesprek te zijn. Ook in Nederland wil het zijn rol in de online foodmarkt vergroten, waarover het onder meer met Superunie-formules praat. PostNL werkt al langer samen met onder meer Hoogvliet, Ekoplaza en verschillende maaltijdaanbieders.

De postbezorging zal als aparte markt verdwijnen, voorspelde minister Henk Kamp deze week in een analyse. Post zal steeds vaker gecombineerd worden met bijvoorbeeld de bezorging van boodschappen, pakketjes en andere logistieke diensten. Naast food stapte PostNL recent ook in meubelbezorging- en montage.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!