De Bijenkorf bezorgt gratis en op afspraak

De Bijenkorf bezorgt gratis en op afspraak

De Bijenkorf bezorgt bestellingen die in zijn webshop worden gedaan voortaan gratis thuis. Voorheen bedroegen de bezorgkosten 3,95 euro per bestelling, maar die worden nu geschrapt als de klant een account aanmaakt. Zowel de standaard- als avondbezorging is dan gratis, meldt de warenhuisketen dinsdag.

De Bijenkorf maakt verder melding van een primeur met de introductie van bezorging op afspraak. De klant kan zelf de dag en een tijdsvenster van twee uur kiezen waarop PostNL het pakket bezorgt. Deze bezorgoptie kost 7,95 euro. Klanten met een Black Diamond Card of het bezorgabonnement ShippingPlus, dat 9,95 euro per jaar kost, kunnen er gratis gebruik van maken.

Als consumenten zelf het bezorgmoment uit kunnen kiezen, vergroot dat volgens PostNL de kans dat zij aankopen doen in de webwinkel en niet in een fysieke winkel. De logistiek dienstverlener concludeert uit onderzoek dat het een belangrijke wens van consumenten is om invloed te hebben op het aflevertijdstip bij online winkelen.

De Bijenkorf zegt de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt te hebben op het web. Een groot deel van zijn klanten shopt zowel in de winkel als online. “Gratis bezorging en uitbreiding van de bezorgopties past bij de premium service die wij onze klanten willen bieden”, aldus directeur omnichannel Pieter Heij.

Reacties 3


John B. 8 aug, 16:32

Fantastische service. Dit laat precies de drempel voor mensen buiten de randstad verdwijnen om iets bij dit mooie warenhuis te bestellen.


Niek Westra 8 aug, 23:39

Eindelijk is de Bijenkorf ook beter toegankelijk voor Noord-Nederland, waar ze geen filialen(meer) hebben.


Seb Seb 9 aug, 09:27

De marges op de producten van Bijenkorf zijn zo hoog, dat een dergelijke service met gemak aangeboden kan worden. Een logische stap dus.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!