Hudson's Bay mag warenhuis in Berlijn niet sluiten

Hudson's Bay mag warenhuis in Berlijn niet sluiten

Unibail-Rodamco heeft met succes het vertrek van Galeria Kaufhof uit zijn pand in Berlijn aangevochten. De rechtbank in de Duitse hoofdstad heeft de warenhuisketen verplicht om de huurovereenkomst na te leven.

De dochteronderneming van Hudson’s Bay Company maakte ruim een jaar terug al bekend zijn pand bij Ostbahnhof te sluiten. De retailer verweet de verhuurder ‘vertragingen en organisatorische fouten’ bij de ombouw van het winkelcentrum, waarna de huurovereenkomst per 31 augustus werd opgezegd. De leegverkoop is inmiddels al van start gegaan.

Unibail-Rodamco spande een kort geding aan om de warenhuisketen aan het huurcontract te houden. De rechter verplicht Galeria Kaufhof nu voorlopig open te blijven en tevens voldoende producten aan te bieden en gekwalificeerd personeel in te zetten. Ook moet de liquidatieverkoop stoppen.

Galeria Kaufhof heeft al laten weten in beroep te gaan tegen het voorlopige besluit van de rechtbank. De Duitse warenhuisketen kwam afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws, omdat de kredietverzekering voor leveranciers werd verlaagd, de verliezen flink opliepen en een activistische aandeelhouder riep om een vertrek van moederbedrijf Hudson’s Bay Company uit Europa.

Lees op RetailTrends meer over de hectiek rond de Canadese retailer.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends