Blokker zwaar verliesgevend in België

Blokker zwaar verliesgevend in België

Blokker België heeft vorig jaar een verlies van 29,7 miljoen euro in de boeken geschreven. Daarnaast liep de omzet met elf procent terug naar 111 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de winkelketen, waar De Tijd over bericht.

Blokker was een boekjaar eerder nog goed voor een winst van 1,8 miljoen euro. De Nederlandse retailer liet eerder dit jaar al weten in België in de rode cijfers te zijn beland. Toen werd ook bekendgemaakt dat 63 van de 190 winkels worden gesloten en 279 van de negenhonderd werknemers op straat komen te staan. Die ingreep moet de toestand bij Blokker in België verbeteren, laat een woordvoerder weten. “Daarnaast blijven we ook investeren in de vernieuwing van onze Belgische winkels.”

De rode cijfers worden onder meer veroorzaakt door de maatregelen die in 2016 al zijn genomen om de herstructurering op te vangen. Zo werd 20,2 miljoen euro gereserveerd om de sanering te betalen. Daarnaast liep de winst terug doordat veel artikelen met grote kortingen van de hand werden gedaan. De omzetdaling over 2016 was mede het gevolg van de sluiting van elf winkels, terwijl ook de vergelijkbare omzet terugliep.

Blokker Holding maakte eerder al bekend in 2016 een verlies van 180 miljoen euro te hebben geleden. De omzet liep terug tot iets onder de twee miljard euro. Daarvan is 956 miljoen euro afkomstig van de huishoudwinkels: 10,2 procent minder dan een jaar eerder. Specifieke cijfers over de formule Blokker in Nederland worden niet gedeeld.

Reacties 1


Reinder Koornstra 16 okt, 13:06

Tja, 11% down, dát overleeft geen enkele winkelketen omdat de hoge vaste en semi-vaste kosten natuurlijk gewoon doorgaan. Het is triest, maar nu Blokker kiest voor verlenging van haar leven, in plaats van de 'feniks' strategie die ik in 'Blokker 3.0' op nl.linkedin.com/in/reinderkoornstra voorstel, is het wachten op het einde, toch? Want zo'n keten is natuurlijk voor een eventuele koper ook weinig waard. Op de verkoopprijs van 'Intertoys' zal Blokker weinig overhouden, behalve dat er een verliespost wordt geschrapt. Nu doemt hetzelfde scenario op voor Blokker in België. Nu aan de lopende band Blokker en Marskramer vestigingen sluiten, komt het einde in zicht! Wíe had dat tien jaar geleden kunnen denken?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!