De week in vier analyses

De week in vier analyses

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vier analyses.

Leiden winkelsluitingen tot een neerwaartse spiraal?
Hoewel een activistische aandeelhouder van Hudson's Bay al een tijdje aanstuurt op winkelsluitingen, lijkt de warenhuisketen niet van plan daar gehoor aan te geven. Sterker nog: retailers die om wat voor reden dan ook wel grote delen van hun winkelbestand saneren, zijn volgens topman Gerald Storch niet slim bezig. "Dat is een proces van langzame ontbinding en als die spiraal eenmaal is begonnen, kan hij niet worden gestopt", zo betoogde hij tijdens Shoptalk Europe. Hij ziet meer in het verbeteren van de winkels. Is een reeks winkelsluitingen inderdaad het begin van het einde, of kunnen ze ook juist een nieuw begin betekenen?

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2waxiCg

Zo groot is het gezondheidsprobleem onder retailpersoneel
We hebben het vaak over kantelpunten voor de retail, die van alles kunnen betekenen. Maar over het kantelpunt in 2011 hoor je niet veel. Na twee decennia waarin het ziekteverzuim onder Brits winkelpersoneel een dalende lijn liet zien, begon het weer te stijgen. De kosten daarvan bedragen nu al achttien miljard pond per jaar en dat is in 2020 naar verwachting 21 miljard. Nemen retailers de gezondheid van hun personeel wel serieus genoeg?

Lees verder bij Retail Gazette: http://bit.ly/2wTNQy1

Failliet, en door
Het is in ons land geen onbekend fenomeen. Een winkelketen gaat failliet en in plaats van dat de rolluiken voorgoed gesloten blijven, zet een nieuwe (of dezelfde) eigenaar de activiteiten voor goede moed voort. In de Verenigde Staten ging dat voor kort anders en voor ketens als American Apparel en Sports Authority betekende het faillissement het einde van de winkels. Maar daar lijkt een kentering in te komen. Steeds vaker zien investeerders brood in het nieuw leven inblazen van omgevallen retailers.

Lees verder bij Business of Fashion: http://bit.ly/2ggkJlB

Het einde van een tijdperk
Dat het niet zo lekker loopt met Sears is al een tijdje duidelijk. In Canada heeft de warenhuisketen de handdoek nu in de ring gegooid. Het moet nog toestemming van de rechter krijgen, maar wil al zijn winkels in het land sluiten. Het betekent het einde van een tijdperk, 65 jaar nadat de eerste vestiging in Canada opende. Wat deed Sears in Canada de das om? Vijf retailexperts aan het woord.

Lees verder bij Business News Network: http://bit.ly/2g7u9Mc

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!