'Black Friday zorgt voor online records'

Amerikaanse retailers hebben afgelopen donderdag en vrijdag voor 7,9 miljard dollar online verkocht. Iets meer dan vijf miljard omzet werd geboekt op Black Friday, de rest is afkomstig van Thanksgiving. Dat blijkt uit onderzoek van Adobe op basis van de omzet van de honderd grootste online retailers.

De omzet ligt 17,9 procent boven die van vorig jaar. Tijdens Cyber Monday verwacht Adobe nog eens 6,6 miljard dollar aan online aankopen, 16,5 procent meer dan een jaar eerder.

Hoeveel omzet er in de fysieke winkels is geboekt, is nog onduidelijk. NRF komt dinsdag pas met officiële cijfers over Thanksgiving, Black Friday en Cyber Monday naar buiten. De nationale retailfederatie verwacht eveneens een stijging van de verkopen, mede door een positiever consumentenvertrouwen en het goede weer op vrijdag.

Specifieke cijfers over Black Friday in Nederland ontbreken ook nog. Klantenkaartapp Stocard stelt dat er in Nederland afgelopen vrijdag 32 procent meer aankopen zijn gedaan dan de vier voorgaande vrijdagen. Vooral de elektronica- en fashionbranche zouden van de actiedag hebben geprofiteerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!